Matematik

Bestemme en parametrisering af S som graf for en glat funktion h

13. maj 2013 af Avi86 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Dette er en geometrisk opgave på uni-niveau.

Lader Ω⊂R3 være givet ved (x,y,z)∈Ω <=> o<y<z. Betragt løsningsmængden S⊂Ω givet ved

     S = {(x,y,z)∈Ω|(z2+y2)4+16x=16}

A) Vis at S ikke indeholder kritiske punkter for funktionen (denne har jeg løst; jeg fandt at S ikke indeholder nogen kritiske punkter for funktionen).

          f(x,y,z) = (z2+y2)4+16x

B) Bestem en parametrisering af S som graf for en glat funktion h

 

Det er opgave B jeg har problemer med. Jeg har allerede forsøgt at løse den vha. den implicitte funktionssætning, men fik at vide at denne kun fortæller noget om S lokalt. Er der nogen der har nogen gode ideer til hvad jeg skal gøre i stedet?


Skriv et svar til: Bestemme en parametrisering af S som graf for en glat funktion h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.