Kemi

kemi eksamenssæt 2005

15. oktober 2005 af Miss88 (Slettet)
Hej jeg er i gang med at løse opgaver i kemi fra eksamen 2005. jeg har opgave 1 og 3, men 2'eren driller. forresten, det er standardforsøg jeg er i gang med at løse.

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihnst-2005-10-3.pdf


OPGAVE 2:

a) jeg har fået; 0,0014g/0,00004g/L = 3,5 L

b) forklar hvorfor mennesker der mangler B1 vitamin har en forøget konc. af både A og B?

hmm, har det noget med ligevægten at gøre?

c)jeg skal vise, at nedbrydningen kan beskrives som en 2. ordensreaktion mht B1-vitamin.

jeg indtaster værdierne i min TI-89
liste 1: 0, 600, 1000, 1500, 2000, 3000

liste 2:
1/,1,33*10^-6
1/0,716*10^-6 osv osv... men min graf ser ikke ud som det skal, hvorfor det?

d) jeg skal bestemme Ea for nedbrydningen af B1 vitamin i mælk.

så er det jeg er i tvivl, hvilken formel skal jeg bruge..? o faktaboksen forvirrer mig, hvilke værdier skal jeg bruge.

der er formlen:

lnk=-Ea/R * 1/T + ln k0

skal jeg så finde gennemsnittet af T, eller skal jeg bruge den formel hvor jeg har T1 og T2????

til sidst:

e) ved hvilken temp. er konc. af B1-vitamin i mælken, som er omtalt øverst på siden, faldet med 10 % i løbet af 6 sekunder. kommenter resultatet i forhold til oplysningerne i faktaboksen


Håber der er nogle der kan hjælpe mig.

Svar #1
16. oktober 2005 af Miss88 (Slettet)

er der ikke nogle der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2006 af tigerbjørn (Slettet)

Hej...jeg skal bruge hjælp til samme opgave, håber at der er nogen der kan hjælpe...:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2006 af tigerbjørn (Slettet)

Hej igen

Det er især opgave e) jeg har vanskeligheder med, Håber at der er nogen der kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2006 af tigerbjørn (Slettet)

Er der virkelig ingen der kan give en hjælpende hånd:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2006 af Miarv (Slettet)

I d) og e) benyttes Arrhenius-ligning lnk2-lnk1=-Ea/R*(1/T2-1/T1) og der isoleres.
I d) indsættes blot to punkter fra grafen (bemærk at det allerede er lnk som funktion af 1/T) og Ea isoleres.
I e) bestemmes først k ved de givne omstændigheder ved isolering af k i ligningen for 2.ordensreaktioner: 1/(0.9*[B1]0)=k*t+1/[B1]0, hvor [B1]0 er startkoncentrationen givet først i opgavesættet og 0,9*[B1] er de 90% af det oprindelige der er tilbage efter 6 sekunder. Når k herved er bestemt kan T bestemmes vha. Arrhenius-ligningen og et punkt fra grafen.

Skriv et svar til: kemi eksamenssæt 2005

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.