Kemi

pH

14. maj 2013 af saja1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder med en kemi rapport hvor der er to spørgsmål der driller lidt. 

 

den ene er:

hvorledes kan dissociationsgraden for en syre i vandig opløsning beregnes ud fra opløsningens pH?

hvor den anden er:

bergen pH i 0,10M opløsninger af de seks stoffer, (saltsyre, eddikesyre, natriumacetat, natriumhydroxid, ammoniak og ammoniumchlorid) der undersøges i eksperimentet. 

ved nr. to er jeg bare lidt i tvivl om hvilken formel der skal bruges og hvordan og hvorledes! :D

 

håber nogle kan hjælpe mig!

tak på forhånd

 

venlig hilsen Sarah :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af mathon

"Hvorledes kan dissociationsgraden for en monohydron syre i vandig opløsning
beregnes ud fra opløsningens pH
?"

                                     10-pH = [H3O+] = α • cs

                                      α = 10-pH / cs

                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2013 af mathon

ved 25ºC:

     monovalent ikke stærk syre

                                                     [H3O+]2
                                                  ------------- = Ks = 10-pKs        0 < [H3O+] < cs               ( pKb = 14 - pKs )
                                                  cs - [H3O+]

                          
      monovalent stærk syre
                                                  [H3O+] = cs


                                                  pH = -log([H3O+])

              

 

      monovalent ikke stærk base

                                                     [OH-]2
                                                  ------------ = Kb = 10-pKb        0 < [OH-] < cb
                                                  cb - [OH-]

                          
      monovalent stærk base
                                                  [OH-] = cb


                                                  pOH = -log([OH-])

                                                  pH = 14 - pOH

             



                                    
                                    

 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.