Kemi

Hjælp til opløsning af kaliumpermanganat

14. maj 2013 af minibs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opløsningen af kaliumpermanganat laves ved at opløse en afvejet mængde KMnO4 i vand. Angiv, hvorledes man skal lave en opløsning, som er præcis 0,0200 M.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af Hr. Kræmer (Slettet)

Den koncentration du har angivet er 0,02 M = 0,02 mol/liter
Koncentrationer c = n / v    altså en mængde pr volumen.
Dvs, du skal ramme 0,02 mol KMnO4 pr liter vand.

Hvor mange gram er 0,02 mol KMnO4 - det er så spørgsmålet...

Dertil skal du benytte KMnO4's molarmasse.
M(KMnO4) = 158.034 g/mol     taget fra http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_permanganate

Nu skal du benytte  n = m/M   <=>   m = n*M
Du skulle have 0,02 mol * 158.034 g/mol  = 3,16 gram

Summa summarum: Du skal benytte 3,16 gram RENT KMnO4 pr liter vand for at opnå en koncentration på 0,02 M


Skriv et svar til: Hjælp til opløsning af kaliumpermanganat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.