Matematik

Reducer 2x^2-2x-4/2x+2

15. maj 2013 af Zakna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg har brug for hjælp til dette Mat B spørgsmål uden hjælpemidler:

a) Reducer 2x2-2x-4 / 2x+2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af PeterValberg

Omskriv tælleren:   2x2 - 2x - 4 = (2x + 2)(x - 2) og reducér derefter brøken :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. maj 2013 af Zakna (Slettet)

#1


Omskriv tælleren:   2x2 - 2x - 4 = (2x + 2)(x - 2) og reducér derefter brøken :-)

Tak for svaret, men jeg forstår ikke hvad der er sket her. Har du brugt nogen kvadratsætninger eller ? Hvor er de -4 henne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2013 af PeterValberg

Nej, det er ikke en kvadratsætning, - jeg benyttede min erfaring, der
siger mig, at sådanne opgaver er konstrueret således, at det er meningen
mn skal sætte noget udenfor en parentes i tæller og/eller nævner for at kunne
reducere brøken....og i dette specifikke tilfælde "sprang det næsten i øjnene" at
man kan omskrive tælleren, så brøken kan forkortes med nævneren.

de -4 vender tilbage, hvis du ganger parenteserne ud:

(2x+2)(x-2) = 2x·x - 2·2x + 2·x - 2·2 = 2x2 - 4x + 2x -4 = 2x2 - 2x - 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. maj 2013 af Zakna (Slettet)

Ja okay, tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man godt sætte 2 uden for en parents

f.eks

2x^2-2x-4=2*(x^2-x-2)?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juni 2013 af 123434 (Slettet)

(2x+2)(x-2) = 2x·x - 2·2x + 2·x - 2·2 = 2x2 - 4x + 2x -4 = 2x2 - 2x - 4

Kan man gøre sådan?

2(x^2-x-2)

(x-2)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2013 af PeterValberg

#6 nej, du kan ikke reducere på den måde.

Opgaven var at reducere udtrykket:

hvilket kan gøres ved at faktorisere tælleren og forkorte brøken:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juni 2013 af mathon

eller polynomiers division:

                              2x+2| 2x2-2x-4 |x-2
                                        2x2+2x
                                             -4x-4
                                             -4x-4
                                                  0


Skriv et svar til: Reducer 2x^2-2x-4/2x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.