Matematik

geometri

16. maj 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er lACl = 10, lABl=7 og  vinkel A= 30 grader 

a) bestem lBCl

lBCl= √ 10^2 + 7^2

lBCl= 12,20 

 

på siden AC placeres punktet D, således at lBDl = lBCl.

b) bestem arealet af trekant ABD.

A= ABD

A= 1/2 *h *g

A= 1/2 *5*3,5 = 8,75

er det regnet rigtigt ud: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af mathon

 

                                 a2 = b2 + c2 - 2•b•c•cos(A)

                                 a2 = 102 + 72 - 2•10•7•cos(30º) = 27,7564

                                 a = |BC| = √(27,7564) ≈ 5,3

 


Svar #2
16. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

ok tak, men er spørgesmål b, rigtigt?

eller skal man sige, at 

A=ABD

A=1/2*5*5,3

A= 13,25 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.

 


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.