Matematik

to ubekendt

16. oktober 2005 af laila16 (Slettet)
tværsnittets form kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel med radius x.Tværsnittet har omkredsen 10
bestem længden af rektanglets sider, når tværsnittets arealer størst muligt.

...
rektanglets omkreds+halvcirkel..
2*x+2*l+(2pi*x)/2=10..

men jeg kan ikke rigtige fortsætte ..med to ubekendte...

hælp..
påforhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Det lyder som om du har en figur der er sammensat af et rektangel med sidelængder l og 2x og en halvcirkel med radius x som erstatning for een af siderne med længde 2x.

Din betingelse er ganske korrekt, men ikke tilstrækkelig, som du selv bemærker.

Du skal anvende, at x og l skal bestemmes således, at arealet af figuren bliver størts muligt. Arealet A(x,l) må være

A(x,l) = 2xl + (pi*x^2)/2

Isolere nu l i din første ligning og indsæt det fundne udtryk på l's plads i A(x,l).

Så fås en funktion A(x) som altså udtrykker arealet af figuren udelukkende ved x. Du skal så blot bestemme x således at A(x) bliver størst mulig. Det gøres ved en sædvanlig funktionsundersøgelse (find ekstrema). Når x er bestemt, kan l nemt findes.

Svar #2
18. oktober 2005 af laila16 (Slettet)

hm...jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal isolere L og indsætte det bagefter??...

Svar #3
18. oktober 2005 af laila16 (Slettet)

hm...jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal isolere L og indsætte det bagefter??...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2005 af sontas (Slettet)

2*x+2*l+(2pi*x)/2=10

l = (10 - pi*x - 2x)/2
bemærk ved indsættelser i A(x,l) finder du den radius for cirklen, der giver størst areal af "figuren". Dvs du skal indsætte din fundne x-værdi i
l = (10 - pi*x - 2x)/2 for at finde l.


Skriv et svar til: to ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.