Matematik

undersøg af ligning

17. maj 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

undersøg, om 2 er løsning til ligningen:

x^3-6x^2+4x+8=0

2^3-6*2^2+4*2+8=0

8-24+8+8=0

-16+16=0

så det er rigtigt at 2 er løsning til ligningen, fordi jeg fik 0 i resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af PeterValberg

ja :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2013 af c_aastrup

Det er lige præcis rigtigt, tro på digselv :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du bør regne hver side ud for sig uden at tage =0 med når du ser på venstre side

venstre side:

x^3-6x^2+4x+8=

2^3-6*2^2+4*2+8=

8-24+8+8=

-16+16=0

højre side:

0

resultaterne på højre side og på venstre side er ens


Skriv et svar til: undersøg af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.