Kemi
Molare koncentration
16. oktober 2005 af
kuerten15
En person børster tænder og anvender hertil 1 g tandpasta, der indeholder 0,32% NaF (%=masseprocent). I munden blandes tandpastaen med spyt, således at der dannes en vandig spytfase på 20 mL. Hvordan beregner jeg stigningen i den molare fluoridionkoncentration?
Svar #1
16. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)
Find stofmængden af flourid og del med 20 ml.
Du kan ikke sige noget om koncentrationen af flourid i tandpastaen før det kommer i munden da du ikke kender densiteten af tandpastaen. Ergo må stigningen være koncentrationen af flourid i de 20 ml spyt.
Du kan ikke sige noget om koncentrationen af flourid i tandpastaen før det kommer i munden da du ikke kender densiteten af tandpastaen. Ergo må stigningen være koncentrationen af flourid i de 20 ml spyt.
Svar #2
16. oktober 2005 af kuerten15
Okay.
m(F-)=0,32 % af 1g tandpasta
n=m(F-)/M(F)
c=n/20 mL
Er det sådan det skal gøres?
m(F-)=0,32 % af 1g tandpasta
n=m(F-)/M(F)
c=n/20 mL
Er det sådan det skal gøres?
Svar #3
16. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)
Rolig nu.
m(NaF)=0,0032 g
n(F-) = n(NaF) = 0,0032g/M(NaF)
[F-] = n(F-)/20 ml
m(NaF)=0,0032 g
n(F-) = n(NaF) = 0,0032g/M(NaF)
[F-] = n(F-)/20 ml
Skriv et svar til: Molare koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
