Matematik

Konklusion på spg. om koordinatsæt

19. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, hvori jeg skal bestemme koordinatsættet til en cirkels skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse. Jeg har løst opgaven og fundet frem til rødderne, som er - 6 og 2.

Mit spørgsmål til jer er, at jeg ikke ved, hvordan selve konklusionen på spørgsmålet skal lyde...? Jeg har indtil videre skrevet: "Koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse er ..."

Forstår I, hvad jeg mener, eller...?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2013 af PeterValberg

Koordinatsættene til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets
andenakse (y-akse) er således bestemt til:  (0,-6) og (0,2)

Det må være fyldestgørende :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af mathon

 

                              (x - a)2 + (y - b)2 = r2

skæring med y-aksen (x = 0)

                              (0 - a)2 + (y - b)2 = r2

                              (y - b)2 = (r2 - a2)      a≤r

                              y - b = ±√(r2 - a2)

                     y = b ± √(r2 - a2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af mathon

skæringspunkter med y-aksen

 

                               S1 = (0;b - √(r2 - a2))                 S2 = (0;b + √(r2 - a2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

At rødderne er -6 og 2 betyder ikke, at skæringspunkterne med 2.-aksen så er (0 ; -6) og (0 ; 2) , men derimod, at skæringspunkterne med 1.-aksen er (-6 ; 0) og (2 ; 0) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2013 af PeterValberg

#4 Jeg havde opfattet #0's indlæg således, at -6 og 2 var cirklens
skæring med y-aksen, - jeg har ikke regnet efter.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har nok ret i, at det er lidt uklart formuleret i #0.


Skriv et svar til: Konklusion på spg. om koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.