Fysik

Newtons 1. lov

20. maj 2013 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal vise at F=(√2μ_k/1-μ_k )- mg ud fra mit kraft diagram.Jeg har i y-retningen at                                                   n-w-Fcos(45) = 0                                                                                                                                                                     n-w-F 1/ √2 = 0 og det er det samme som n-mg - F 1/ √2 = 0 ved at isolere n for jeg at n = mg + F 1/ √2                             I x-retningen får jeg at F_k-Fcos(45) = 0 Som er det samme som at μ_k *n - F 1/ √2 = 0 Jeg indsætter n fundet ved y-retningen og får: μ_k *mg + F 1/ √2 - F 1/ √2 = 0                                                                                                              Men hvordan kommer jeg videre herfra? Nogen ideer


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af peter lind

 Det er helt uoverskueligt. Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
20. maj 2013 af Rina68 (Slettet)

Jeg har vedæftet opgavesættet. dert er opgave 4a jeg kæmper med


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2013 af peter lind

Normalkraften N = m*g+F*sin(45º)

I vandret retning F*cos(45º) = μ*N = μ*m*g +μ*F*sin(45º)

Træk leddet μ*F*sin(45º) over på venstre side og sæt F ud foran en parentes.


Svar #4
20. maj 2013 af Rina68 (Slettet)

Hvor står der plus ved:I vandret retning F*cos(45º) = μ*N = μ*m*g +μ*F*sin(45º) Jeg ville tro det skulle være minus


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2013 af peter lind

Det er fordi fingeren trykker nedad altså samme retning som tyngdekraften


Skriv et svar til: Newtons 1. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.