Kemi

pH i buffersystem

20. maj 2013 af LisaRe (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Beregn pH i et buffersystem, der består af 0,025 mol ammonium og 0,020 mol ammoniak. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Pufferligningen

                      pH = pKs + log(nb/ns)

25 oC:

                      pH = 9,25 + log(0,020/0,025) = 9,15

 

 


Svar #2
22. maj 2013 af LisaRe (Slettet)

Tak! :) Og hvordan beregner man så PH værdien efter der tilsættes 2 mL 1,0M saltsyre?


Skriv et svar til: pH i buffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.