Biologi

Evolution og religion

20. maj 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle venlige sjæle der ude. Jeg har nu undersøgt sagen om evolution nærmer og eftersom som mere og mere forskning tyder på at evolutionsteorien er korrekt, hvad kan Bibelen så tilbyde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2013 af hesch (Slettet)

Iflg. Bibelen, der jo kun er "håndbog" for een af mange religioner, nævner at Eva blev skabt ud af et af Adams ribben, og det er der jo ikke megen evolution i, snarere kloning.

Noget tættere på videnskabelig betragtninger, findes vel hos stenaldermennesket, der efter datidens forhold har brugt store resurser på at male dyr i deres huler, og måske  har givet deres jagtbytte en slags gudestatus, at der var en afhængighed mennesker og dyr imellem ( en slags samspil i naturen ).

Også den Nordiske Mytologi er på mange måder inde på naturens samspil med mennesket, f..eks. ved at Guderne kastede gnister fra Ildlandet op på himlen ( stjerner ), således at mennesket skulle kende tid og sted.

Altså:  Der findes andre religioner, der er i tættere samspil med naturen, end lige netop kristendommen, omend disse andre religioner næppe forstod begrebet evolution.

Dog må nævnes, at f.eks. Gefion kunne ændre sine sønner til okser, da hun af den svenske konge fik lov at pløje et stykke land ud af Sverige, der nu er Sjælland.


Skriv et svar til: Evolution og religion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.