Matematik
Uligheder
17. oktober 2005 af
Santafun (Slettet)
Løs uligheden: -0,5x
Tak...
Tak...
Svar #1
17. oktober 2005 af Romulus (Slettet)
Du starter med adderer 0.5x på begge sider af ulighedstegnet, så fremkommer andengradsligningen: x^2-7.5x+11 = 0
Denne andengradsligning løses og rødderne findes = x=2 v x=5.5
Nu kan du evt. tegne en skitse af uligheden og andengradsligningen og der vil du se at andengradsligningen har større y-værdi ved x<2 og 5.5<x end uligheden. Det er derfor de 2 løsninger til uligheden.
Denne andengradsligning løses og rødderne findes = x=2 v x=5.5
Nu kan du evt. tegne en skitse af uligheden og andengradsligningen og der vil du se at andengradsligningen har større y-værdi ved x<2 og 5.5<x end uligheden. Det er derfor de 2 løsninger til uligheden.
Skriv et svar til: Uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
