Generelt

Klage over mundtlig karakter i dansk

24. maj 2013 af Mikkel1210 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa folkens, vi har jo netop fået årskarakterer og der fandt jeg til min store skufelse ud af, at min dansklære har givet mig 00 i mundtlig årsprøve. Og nu har jeg så tænkt mig at klage over den, men jeg ville lige høre om i kloge mennesker herude mener jeg har en sag. Det står som følger: Jeg har gennem hele året fået 02 i mundtlig dansk og jeg er forholdsvis sikker på jeg har holdt samme niveau hele året igennem, men det har været svært at bedømme da specielt sidste halvdel af 3.g er gået med gruppearbejde og fremlæggelser. Alligevel fik jeg som nævnt 00, men tænker det måske er noget personligt læreren har indeover. Lectio mente jeg havde plagieret og som altid er systemet åbenbart fejlfrit og jeg blev dømt for det og fik -3 for min stil. Gik op til termin og fik 10 men ender med en årskarakter skriftlig på 02. Jeg tænker om den dom jeg fik kan have haft en indflydelse på min karakter, for jeg tror helt ærligt ikke at min dansk lære kan lide mig. Men jeg kan jo ikke bevise noget, så mener i jeg har en sag eller ej? 

Og hvis jeg har hvordan skal jeg så argumenter for det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Jerslev

#0: Du skal skelne mellem skriftlige og mundtlige karakterer. Din skriftlige præstation bør ikke have indflydelse på din mundtlige, selvom de to nok er forbundet på et hvis niveau.

Under alle omstændigheder er formalia, at klager indgives skriftligt til rektor senest 14 dage efter den karakter, du vil klage over, er givet.

Det er uhyre svært at få klager over mundtlige karakterer igennem, medmindre der er tale om en eksamenskarakter.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
24. maj 2013 af Mikkel1210 (Slettet)

Jeg er klar over det skelner mellem skriftlig og mundtlig, ikke desto mindre kan jeg godt mistænke min lærer for at det alligevel. Jeg er pt i gang med at finde ud af hvad en anden elev fra min klasse har fået i årskarakter mundtligt. Han har nemlig været fraværende langt størstedelen af året, og de gange han har været til timen har han ikke sagt noget, så hvis han har bestået og jeg ikke har, så er det vel en fair nok grund at klage på ikke sandt? 

Mvh. Mikkel 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2013 af Jerslev

#2: Det er ikke tilladt at bruge sammenligninger med andre elever i en klage.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
19. juni 2013 af Mikkel1210 (Slettet)

#3 så var det jo nok meget godt jeg ikke gjorde det :) 
Ikke desto mindre fik jeg klaget og gennemført den, rektor er pt. ved at træffe en ny afgørelse, så jeg krydser fingre og håber på det bedste 


Skriv et svar til: Klage over mundtlig karakter i dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.