Matematik

HJÆÆÆÆLP!! :D

25. maj 2013 af UkendtMat (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = 35,9 · (1 - 0,4932 · e^(-0,499x))^2,604 

Hvor x er palmernes alder målt i år, og f(x) er udbyttet pr. hektar i ton. 


b) Bestem væksthastigheden i udbyttet fra en hektar, hvor palmerne er 5 år gamle. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af SuneChr

Indfør to hjælpefunktioner

og dermed

Benyt nu

f(x)  =  35,9·(  h º g(x) )

Indsæt x = 5  i    35,9·( h º g(x) ) ' 


Svar #2
25. maj 2013 af UkendtMat (Slettet)

forstår det ikke :(

 


Svar #3
25. maj 2013 af UkendtMat (Slettet)

forstår det indtil "benyt nu"


Svar #4
25. maj 2013 af UkendtMat (Slettet)

hvad er ( h º g(x) )

hvis jeg indsætter 5 i g'(x) og f'(x) og ganger med 35,9 giver det 1342,71 

resultatet skulle meget give 1.77498


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2013 af SuneChr

# 4

Den sammensatte funktion betyder h( g(x) )

Du skal i stedet for x i h(x) indsætte hele g(x)

x = 5 skal hverken indsættes i  g ' eller h ' .

Find reglen for differentiation af en sammensat funktion og indsæt der x = 5.


Svar #6
25. maj 2013 af UkendtMat (Slettet)

prøv at skriv det op som du ville skrive hele regne stykket på en lommeregner, så forstår jeg det sikkert :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2013 af SuneChr

Indsæt heri x = 5

# 6  Din lommeregner kan ikke give dig forståelse for differentiation af en sammensat funktion. Lommeregneren er pr. definition dum og kan kun det, en menneskehjerne har sat den til eller programmeret den til. Dens styrke ligger alene i dens hurtighed.


Svar #8
25. maj 2013 af UkendtMat (Slettet)

sådan har jeg også gjort det... 

hmm ved ikke hvor det så går galt henne :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2013 af SuneChr

Prøv, i et regneark, i celle B1 at skrive:

=35,9*2,604*((1-0,4932*EKSP(-0,499*A1))^1,604)*0,499*0,4932*EKSP(-0,499*A1)

uden mellemrum.

Skriv 5 i celle A1 .   >ENTER<

Der skulle, i celle B1, da gerne stå  f ' (5)

 


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP!! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.