Matematik

logaritmefunktionerne og regneregler.

26. maj 2013 af karmakamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp til et af mine mundtlige spørgsmål til matematikeksamen:

Du skal forklare om logaritmefunktionerne.

Du skal specielt gøre rede for regnereglerne for logaritmefunktioner og i den forbindelse bevise mindts en af dem.

 

Jeg har ingen anelse om hvor jeg skal starte.

 

Venligst, kamilla 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af mathon

 

                      Du må jo sætte dig ind i, hvad en logaritmefunktion er:


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af mathon

 

             logg(x)     er en afbildning af R+ ind i R

             grundtallet g ≠ 1

             logg(g) = 1

             logg(gx) = x

             logg-1(x) = gx

     og
            logg(a•b) = logg(a) + logg(b)
 

     specifikt:

           

 

           loge(e) = ln(e) = 1         

           ln(ex) = x

           ln-1(x) = ex

           ln '(x) = 1/x

 

           log10(10) = 1   

           log10(10x) = x      

           log10-1(x) = 10x

          log10'(x) = 1/ln(10) • (1/x) = (1/ln(10)) • ln '(x) = 1/(ln(10)•x)

 

 

          

 

 


Skriv et svar til: logaritmefunktionerne og regneregler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.