Kemi

Syrer-base

26. maj 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er meget forvirret omkring formelerne for syrer og baser. Jeg vil gerne have afklaret det nu, så at I vil hjælpe:



Svag syre:  pH = ½(pKS – log CS)  (gælder også for baser)


middelstærk syre: -log ( -KS+√(KS+4·Ks·cs )/ 2 ) (gælder også for baser)

Stærk monohydron syre: pH = -log CS    (gælder også for baser)

Er disse formler rigtige. Jeg er især i tvivl omkring, hvad formelen for en polyhydron syre er. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af mathon

svag syre:  pH = (1/2)(pKS – log (cS)) 

svag base:  pH = 7 + (1/2) (pKS + log (cb)) 


middelstærk syre:    pH = -log((-10-pKs+√(10-2pKs+4·10-pKs·cs) / 2 )

middelstærk base:   pH = 14 + log((-10pKs-14 + √(102pKs-28+4•10-pKs•cb)) / 2)

 

stærk monohydron syre:  pH = -log(cS)   

stærk monohydron base : pH = 14 + log(cb)

 

polyhydrone syrer har flere pKs-værdier

polyhydrone baserhar flere pKb-værdier

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af 012343210

Det var dog en bøvlet måde at skrive det op på mathon, og så vidt jeg kan se har du lavet en lille fejl i den middelstærke base.... (jeg vil mene at 4•10-pKs•cb burde hedde 4•10pKs-14•cb)

Vil ikke kaste mig ud i en masse men bare henvise til følgende side der er rigtig:

http://wiki.mitsted.dk/?page=Base

Man skal dog lige være opmærksom på at de angiver pH med pKb værdien som er den mathon har substitueret pKs værdien med i sine udtryk. og de angiver ikke pKb men istedet Kb


Skriv et svar til: Syrer-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.