Matematik

Matematik B - Maj 2012 - Opg. 6

27. maj 2013 af Brombas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa! 

 

Jeg sidder og øver mig til eksamen i matematik, og er kommet forbi en opgave, der ser sådan ud:

 

Opgave 6)

 

En funktion f er bestemt ved f(x)=5x^4+e^x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (0,10)

 

Starter med at finde samtlige stamfunktioner: 

 

f(x)=5x^4+e^x  --> F(x)=5*(1/5)*x^5+e^x --> F(x)=x^5+e^x+k

 

Vha. andre spørgsmål omhandlende det samme spørgsmål, har jeg fundet ud af resultatet(k) skal være 9.

 

Sætter mit røringspunkt ind i funktionen:

 

F(0)=10=0^5+e^0+k

 

Jeg kan forstå, at jeg skal isolere "k", men kan ikke komme frem til en brugbart resultat.

 

Det ville være værdsat, hvis der var en venlig sjæl, der gad at skære det ud i pap for mig :) 

 

Fortsat god mandag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af peter lind

05 = 0 e0 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1 mener, at

05 + e0 = 1 


Skriv et svar til: Matematik B - Maj 2012 - Opg. 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.