Matematik

kvadratsætninger

28. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe med at løse denne..

25x2+ 4 + 20 x

Altså: ( x + __)2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af PeterValberg

se [ LINK ]

 

du skulle gerne komme frem til:  (5x + 2)2

da:  (5x + 2)= (5x)2 + 22 + 2·2·5x = 25x2 + 4 + 20x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. maj 2013 af namnamG (Slettet)

det hjalp ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af PeterValberg

Hvis det skal kunne omskrives til formen (a+b)2 
så gavner det at kende den kvadratsætning, der siger:

Kvadratet på en toleddet størrelses sum er lig med kvadratet på det første led
plus kvadratet på det andet led plus det dobbelte produkt

eller udtrykt "formelagtigt":  (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

I dit specifikke tilfælde:

25x2+ 4 + 20x 

vil 25x2 således være kvadratet på første led,
hvorfor det første led må være:

√(25x2) = √25·√x2 = 5x

4 (der ikke indeholder noget x) er kvadratet på det andet led,
hvorfor andet led er 
√4 = 2

Hvis 20x er lig med det dobbelte produkt (2·5x·2 = 20x) så kan du omskrive til:

25x2+ 4 + 20x = (5x + 2)2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.