Matematik

Bestemmelse af hældning ud fra figur

28. maj 2013 af Mixzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan finder man f'(4) i en opgave, som opgave 2 i det opgavesæt jeg har vedhæftet?

Jeg f (4)=3

Men det får jeg jo ikke f ' (4), når jeg ikke har nogen funktion.

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

f'(x)=tangentshældning i det punkt, altså skal du finde hældning i punktet 4. Det du skal gøre er at bruge formel for a: a=y2-y1/x2-x1.. 

du skal starte med at  tegne en tangent.


Svar #2
28. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

Hvordan ved jeg hvilket andet punkt jeg skal tage? Og hvor meget den streg, jeg tegner som tangent skal hælde?

Jeg får bare at f ' (4) =2

Hvis jeg bruger punkterne: f(4)=3 og f(3)=1

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

du tegner en tangent til punkt f(4) så kan du se at tangent vil ende med at give to meget pæne punkter som du kan arbejde med. Som jeg ser det er det punket (3,2) og (5,4), se om du kan får det samme..
 


Svar #4
28. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

Okay på den måde, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestemmelse af hældning ud fra figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.