Kemi

stofmængde hjælp

28. maj 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

hej jeg skal bruge hjælp til opgave 4 og 5 i vedhæftet fil det er dem der er dem der er røde

Vedhæftet fil: Lightergas.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Opgave 4

Brug som nævnt i opgaveformuleringen idealgasligningen til at beregne stofmængden af lightergassen (n), idet du har beregnet trykket for gassen i måleglasset (P),  kender gassens volumen (V) og temperaturen (T):

     P · V = n · R · T ⇔ n = P · V / (R · T)

Læg mærke til at du skal bruge gaskonstanten R med enheden L · bar · mol-1 · K-1, hvor værdien heraf bliver

     R = 0,08314 L · bar · mol-1 · K-1

For at enhederne skal stemme overens med konstanten, skal du huske at omregne temperaturen til kelvin og volumenet til liter.

 

Opgave 5

Kender du massen af gassen (m), kan du ud fra den beregnede stofmængde (n) fra opgave 4 netop beregne molar massen (Mw), idet denne er defineret ved

     Mw = m / n 


Svar #2
29. maj 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

hvad står de forskellige bogstaver for?


Skriv et svar til: stofmængde hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.