Matematik
skæring
18. oktober 2005 af
laila16 (Slettet)
beregn de lokale ekstremumssteder for f(x)=-x^3-3x^2+4, og angiv de lokale ekstrema..Det har jeg gjort..men..
bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen y=-x+1 og grafen for F....det kan jeg ik rigtig finde ud af..
skal jeg finde diskri..og så x1 og x2..og så regne videre???
er der nogen der kan hjælpe..
på forhånd tak..
bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen y=-x+1 og grafen for F....det kan jeg ik rigtig finde ud af..
skal jeg finde diskri..og så x1 og x2..og så regne videre???
er der nogen der kan hjælpe..
på forhånd tak..
Svar #1
18. oktober 2005 af sontas (Slettet)
jeg formoder du mener skæringspunktet mellem f(x) og y. Du skal regne med diskriminanten kun gælder, når det gælder andengradsligninger. I dette tilfælde står der bestem, hvilket vil sige, at du må bruge lommeregner til at finde skæringspunktet dvs. plot de to funktioner ind og finde skæringspunktet med calc intersect.
Svar #3
18. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Med lidt omtanke kan man dog sagtens bestemme skæringspunkterne mellem omtalte linje og grafen for f uden assistance fra grafregneren.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
