Matematik

differentialligning

29. maj 2013 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med denne her differentialligning dy/dx=-k og jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den ( vi har lige lært differentialligning)

 

Er der nogen derude som vil forklare/hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt seperation af de variable.

Eller overvej hvilken type af funktion der differentieret kun giver en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af PeterValberg

Integrér begge sider:

dy/dx = f'(x) = -k

∫f'(x) dx = ∫-k dx    ⇔   f(x) = -∫k dx   ⇔   f(x) = -kx + c    (hvor c er en konstant)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. maj 2013 af spasmageren

Mange tak, men jeg undrer mig over:

 

Hvad nu hvis man ganger med y dvs. ligningen er:

dy/dx=-k*y


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af PeterValberg

differentialligningen y' = k·y

har løsningen:    y = c·ekx     hvor c er en konstant

(det kan du udlede ved seperation af de variable)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.