Kemi

Afstemme reaktionsskemaer

19. oktober 2005 af Emily (Slettet)
Afstem de to reaktionsskema:

1.
Cu(s) + NO3^- (aq) -> Cu2+(aq) + NO2(g)
=
2Cu(s) + 2NO3^- (aq) -> 2Cu2+(aq) + 3NO2(g)

2.
Ag(s) + NO3^- (aq) -> Ag+(aq) + NO2(g)
=
Ag(s) + 2NO3^- (aq) -> Ag+(aq) + 3NO2(g)


Svar #1
19. oktober 2005 af Emily (Slettet)

Opløsningen overføres til en 100mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med vand. Kolbens indhold hældes ud i et bægerglas, hvor opløsningen sammen med en sølvstang udgør venstre halvcelle i en elektrokemisk celle. Højre halvcelle udgøres af en sølvstang i en 0,100M sølvnitratopløsning.

Ag(s) l Ag+(aq) ll Ag+(aq, 0,100M) l Ag(s)

Beregn elektrodepotentialet for den højre halvcelle ved 25 C grader.

Mit bud:
e=e(teta)+(0,059V/1)*log[0,100M)=
e=0,80V+(0,059V/1)*log[0,100M)=
e=0,741V..

passer det?

Svar #2
19. oktober 2005 af Emily (Slettet)

håber der nogen der kan tjekke om det er rigtigt regnet el. forkert..

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2005 af frodo (Slettet)

#0: de er ikke korrekt afstemt. Der er hverken atom- eller ladningsbevarelse. ( 1) 2 N på venstre - 3 på højre.. fx)

De skal afstemmes som redoxreaktioner.

#1: Det ser korrekt ud. (har ikke regnet efter, eller slået data op.)

Svar #4
20. oktober 2005 af Emily (Slettet)

Afstem de to reaktionsskema:

1.
Cu(s) + NO3^- (aq) -> Cu2+(aq) + NO2(g)
=
2Cu(s) + 2NO3^- (aq) -> 2Cu2+(aq) + 2NO2(g)

2.
Ag(s) + NO3^- (aq) -> Ag+(aq) + NO2(g)
=
Ag(s) + 2NO3^- (aq) -> Ag+(aq) + 2NO2(g)
?

Svar #5
21. oktober 2005 af Emily (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med opgave del c og e ?? fra:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-1.pdf


Svar #6
21. oktober 2005 af Emily (Slettet)

det er forresten opg.3 (Guld)

Svar #7
23. oktober 2005 af Emily (Slettet)

Er der ikke nogle, der kan hjælpe mig med opg c og e, som kommer her:....?

Det lille stykke smykkeguld vejede oprindeligt 175 mg, og kobberindholdet heri er bestemt til 43 mg. Koncentrationen af sølv(I)ioner i opløsningen af smykkeguldet kan bestemmes ved at måle den elektrokemiske celles elektromotoriske kraft (hvilespænding). Den elektromotoriske kraft måles til 69 mV ved 25 oC.
c) Beregn massen af sølv i det lille stykke smykkeguld.
Hvilken karat har smykkeguldet ?

Guld kan under passende betingelser opløses i en blanding af saltsyre og salpetersyre
ifølge reaktionsskemaet(II)
Au(s) + NO3-(aq) + 4 H+(aq) + 4 Cl-(aq) → AuCl4−(aq) + NO(g) + 2 H2O(l)

Kongevand (Aqua Regia) er en blanding af tre dele koncentreret saltsyre og en del koncentreret
salpetersyre.
e) Argumenter for, at guld kan opløses i kongevand ifølge reaktionsskema (II).

Skriv et svar til: Afstemme reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.