Matematik

Andengradspolynomium - Bestem b og c

29. maj 2013 af minibs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x) = -5x^2+bc+c

Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7

Bestem tallene b og c.

 

Er følgende korrekt? 

 

Omskrive til:

f(x)=a(x-x_1)(x-x_2)

f(x)=-5(x-3)(x-7)

 

Hvis ja, hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2013 af mathon

 

                          f(x) = -5•(x-3)•(x-7) = -5•(x2 - 10x + 21) = -5x2 + 50x - 105


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - Bestem b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.