Matematik
f'(x)=
19. oktober 2005 af
john2005 (Slettet)
Hejsa
er der nogen som kan hjælpe mig med at finde f'(x)..
f(x)=x(1-x)^3
f'(x)= ??
Hejsa
er der nogen som kan hjælpe mig med at finde f'(x)..
f(x)=x(1-x)^3
f'(x)= ??
Svar #1
19. oktober 2005 af IBM (Slettet)
Brug produktregel:
f(x) = x(1-x)^3
f'(x) = 1*(1-x)^3 + x*(3(1-x)^2*-1)
f'(x) = -(x-1)^2*(4x-1)
f(x) = x(1-x)^3
f'(x) = 1*(1-x)^3 + x*(3(1-x)^2*-1)
f'(x) = -(x-1)^2*(4x-1)
Svar #3
19. oktober 2005 af Esmil (Slettet)
...og hvis du er i tvivl, eller ikke gider tænke over produktreglen, kan du jo bare gange udtrykket ud,
f(x) = x(1-x)^3
= x(1 - 3x + 3x^2 - x^3)
= -x^4 + 3x^2 - 3x^2 + x
og differentiere det i stedet.
Det burde ikke volde de store problemer.
f(x) = x(1-x)^3
= x(1 - 3x + 3x^2 - x^3)
= -x^4 + 3x^2 - 3x^2 + x
og differentiere det i stedet.
Det burde ikke volde de store problemer.
Skriv et svar til: f'(x)=
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
