Matematik

Interpoleret værdi

29. maj 2013 af guzbak - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået opgivet et koordinat og fire nærmeste pixels samt dets værdi, så skal jeg regne den interpolerede værdi for punktet, men jeg forstår ikke rigtigt hvordan det skal gøres...
 

Mit eneste udgangspunkt af den vedhæftede formel. Opgaveformuleringen ligger der også.
Hvis der er nogle der kunne hjælpe mig på vej, ville det være rigtig godt :)

 

 

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal så indsætte i formlen.

dx = 0,1

dy = 0,8

f(0,0) = 110 , f(1,0) = 140 , f(0,1) = 156, f(1,1) = 101

g(x',y') = 110·0,9·0,2 + 140·0,1·0,2 + 156·0,9·0,8 + 101·0,1·0,8 = ...


Svar #2
29. maj 2013 af guzbak

Hvordan finder man dx og dy værdierne? :) Altså hvorfor trækkes 173 og 57 fra?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fremgår jo af din tegning, at dx og dy er afstandene fra (x0,y0) til det faktiske punkt.


Skriv et svar til: Interpoleret værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.