Matematik

Spørgsmål til procentstigning

30. maj 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøgelser har vist at det årlige antal af bilulykker med personskade på en bestemt vejstrækning kan beregnes ved formlen f(x)=0,0025*x^2

Her betyder x den tilladte hastighed(målt i km/t) og f(x) betyder det årlige antal af ulykker:

a) bestem det årlige antal ulykker med en tilladt hastighed på 80km/t.. nemt nok. f(80)

b) man overvejer at tillade en højere hastighed på vejstrækningen:

Hvor mange procent vil antallet af bilulykker stige hvis man sætter den tilladte hastighed op med 12,5%?

 

Det er b der driller


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2013 af mathon

b)

                                f(x) = y = 0,0025x2

hvoraf
                                         y2/y1 = (x2/x1)2

                                         1+ry = (1,125)2 = 1,266

                                         ry = 0,266 = 26,6%

                                        

       I følge modellen vil ved en forøgelse af den maksimale hastighed med 12,5%
      
antallet af bilulykker stige med
                                                                         26,6%


Svar #2
30. maj 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Spørgsmål til procentstigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.