Historie

Rumfang

31. maj 2013 af MrNajmi (Slettet) - Niveau: B-niveau

For kaffedåser med en bestemt højde kan rumfanget V, målt i cm3, beregnes ved hjælp af formlen

V=37,5*r2

hvor r er dåsens radius, målt i cm.

En dåse med denne højde har en radius på 4,0 cm.

a) bestem rumfanget af denne dåse.

Er helt blank! Hjælp søges :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2013 af PeterValberg

I formlen V = 37,5·r2 indsætter du simpelthen r = 4 og bestemmer V

V = 37,5·42 = .... cm3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. maj 2013 af MrNajmi (Slettet)

Okay, det får jeg så til 600, kan det passe? 

Hvad med dette spørgsmål? 

Producenten ønsker en dåse med samme højde, men med det dobbelte rumfang? 

Hvad gør man? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2013 af SuneChr

Det må være kaffens historie, der sigtes til.

Fagintegration Historie/Matematik.

Ved at gange r med √2  fås det dobbelte rumfang.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2013 af PeterValberg

#2 Ja, 600 cm3 er korrekt

Hvis V4 er volumen for kaffedåsen, der har radius r = 4

så skal du løse ligningen:

2·V4 = 37,5·r2  mht r

formlen omskrives:

r = √(2·V4/37,5)    indsæt dit forrige resultat som V4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
31. maj 2013 af MrNajmi (Slettet)

Ikke forstået? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2013 af PeterValberg

r = √(2·600/37,5) = ..... cm

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
31. maj 2013 af MrNajmi (Slettet)

Kan det passe, at det giver 5,65? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2013 af PeterValberg

ja (måske nærmere 5,66 cm, hvis du afrunder til to decimaler)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
31. maj 2013 af MrNajmi (Slettet)

Okay, du skal have mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.