Matematik

Kalkulationsrente

01. juni 2013 af Nielsen2 (Slettet)

Hej. Har et spørgsmål angående beregning af kalkulationsrenten pr. termin. Hvis vi antager at kalkulationsrenten pr. år er lig med 10 %, hvordan beregninger man således kalkulationsrenten pr. termin? 

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2013 af peter lind

Brug renteformlen (1+r)4 = 1,1  hvis der er 4 terminer på et år


Svar #2
01. juni 2013 af Nielsen2 (Slettet)

Men er det ikke den metode du bruger til at beregne den årlige effektive rente? :) 

 


Svar #3
01. juni 2013 af Nielsen2 (Slettet)

I dette tilfælde har jeg en kalkulationsrente på 10 %, og kalkulationsrenten/termin er = 2,41 %. Kan ikke beregne mig frem til de 2,41 %. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2013 af peter lind

Det er samme formel som beregne den årlige effektive rente. Her er det bare renten i en termin, der er ubekendt ikke den årlige rente

Hvis du opløfter formlen i potensen 1/4 får du

( (1+r)4 )1/4 = 1+r = 1,11/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

10% = 0,10..................læg 1 til

1 + 0,10 = 1,10............tag fjerderoden  ( eller opløft i 1/4)

4√(1,10) = 1,0241...........træk 1 fra igen og gang med 100%

(1,0241 - 1) * 100% = 2,41%

;-)


Svar #6
01. juni 2013 af Nielsen2 (Slettet)

Tak for hjælpen folkens! 


Svar #7
01. juni 2013 af Nielsen2 (Slettet)

Hvordan laver man opløftet i 4 rod, i excel? :o


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

^(1/4)

Enten hedder det 4.roden af et tal

eller

tallet opløftet i 1/4


Skriv et svar til: Kalkulationsrente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.