Matematik

Lægemiddelregning

02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

Hej alle har lige en mere som er squ svær :D

Der opløses 500 mg Vancomysinpulver i 10 ml. sterilt vand til en stamopløsning.
Stamopløsningen fortyndes med Glukose 50 mg/ml infusionsvæske, således at den færdige infusionsblanding har styrken Vancomycin 2,5 mg/ml. Hvormange ml. Glukose 50 mg/ml. skal du tilsætte for at blandingen har den ønskede styrke på Vancomysin 2,5 mg/ml?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der anvendes almindelige forholdstalsregning, som det kendes fra folkeskolen.

Hvis den den færdige blanding skal have koncentrationen 2,5 mg/ml , skal hele blandingen fylde

500mg / (2,5mg/ml) = 200 ml .

Der kommer 10 ml fra stamopløsningen, så resten, 200ml - 10ml = 190 ml, skal komme fra glukoseopløsningen.


Svar #2
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

var det så nemt ej altså:S men tusind tak for hjælpen

 


Svar #3
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

Har lige en mere, er tvivl om det passer:

 

patienten skal have 1250ml.
Hvor lang tid tager infusionen hvis patienten får 50 dråber/min?

kan det passe det tager 26 min.?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kræver oplysning om, hvor meget der er i hver dråbe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2013 af 123434 (Slettet)


Svar #6
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

står der faktisk ikke noget om


Svar #7
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

En patient skal have parenteral ernæring. Patienten skal have 1250ml.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad spørger du om her? 

I det tidligere spm. er du nødt til at oplyse rumfanget af 1 dråbe.


Svar #9
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

jamen det er netop den samme opgave; hele opgaven lyder

 

En patient skal have parenteral ernæring. Patienten skal have 1250ml.

Hvor lang tid tager infusionen hvis patienten får 50 dråber/min?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det kræver som sagt oplysning om, hvad rumfanget er af 1 dråbe. Hvis rumfanget af 1 dråbe er 1 ml, skal der så gives 50 ml/min, så den nødvendige tid er

t = 1250 ml / (50 ml/min)


Svar #11
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

okay tak for det :) er den her så rigtig

En patient skal have 200 mg Naropin. Til din rådighed har du Naropin injektionsvæske 2mg/ml
Hvor mange ml Naropin injektionsvæske skal du bruge til at lave infusionsvæske?

 

100 ml får jeg den til


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er jo 200 mg / (2 mg/ml)


Svar #13
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

en mere, undskyld jeg bliver ved :D

Du tilbereder infusionsvæsken ved at opløse 500mg Diclocil i 7,5ml sterilt vand som herefter tilsættes 1 liter isotonisk natriumklorid infusionsvæske.
Beregn styrken på den færdige blanding

kan det passe det bliver

66,67 mg/ml


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Så er der vel 500 mg i 1007,5 ml væske, dvs 500mg/1007,5ml = ... 


Svar #15
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

ej hvor jeg virkelig værdsætter din hjælp, tusind tusind tak


Svar #16
02. juni 2013 af liiiiiiinse (Slettet)

Den allersidste :D

Indholdet af to ampuller som hver indeholder 5 ml af en dopamin-opløsning med styrken 40 mg/ml, blandes med 90 ml glukose-infusionsvæske.

Hvad er styrken af den færdige blanding?  

 

0,44 mg/ml?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Beregn, hvor mange mg af stoffet, der er i alt, og beregn, hvor mange ml der er i den færdige blanding.

2 ampuller indeholder i alt 2·5 ml opløsning. Hver ml indeholder 40 mg dope. 2 ampuller indeholder så ...  mg .

Hele blandingen består af 5 ml + 5 ml + 90 ml væske, i alt .... ml væske.

Koncentration i den færdige blanding .....


Skriv et svar til: Lægemiddelregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.