Matematik

Math!!

02. juni 2013 af Line2013 (Slettet)
Hej skønne mennesker:-). Jeg har en opgave jeg ikke kan løse. Den lyder sådan her. Jens købte en pose æbler, men en 1 fjerdel af æblerne var dårlige. Dem skulle han ikke betale for, så han fik 24 kr tilbage.
Hvor meget betalte Jens for de gode æbler?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af Avi86 (Slettet)

Han har betalt 24 kr. * 3 = 72 kr. fordi at 1/4 af æblerne (de dårlige æbler) får han 24 kr. tilbage for. Dvs. at 1/4 af æblerne koster 24 kr. og så må 3 gange så mange æbler, nemlig 3/4 (de gode æbler) af æblerne, koste 3 gange så meget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

1/4 af æblerne koster 24 kr. Så skal man vel gange 24 med 4 og trække 24 fra - fordi at han fik jo pengene tilbage fra de dårlige æbler. 


Svar #3
02. juni 2013 af Line2013 (Slettet)

Er det så 72 kr?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Ja, fordi 24 skal jo ganges med 4, så vi opnår den helt fulde pris, som han rigtigt skulle have betalt, hvis alle æblerne var gode. Men 1/4 af dem var ikke gode, så dem fik han pengene (24 kr) tilbage. Så ja, 72 er det rigtige svar :)


Svar #5
02. juni 2013 af Line2013 (Slettet)

Ok fedt tak for hjælpen. Men der er faktisk en opgave der driller. Den lyder sådan her: Af 98 nye biler var der fejl ved de 28.
Hvor stor en brøk del var der fejl ved?
Hvor stor en brøk del var fejlfri.? Er en spasser når det gælder brøker!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er osse meget svært:

Fejlbiler = 28/98  (kan forkortes)

Gode biler = 70/98  (kan forkortes)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2013 af Avi86 (Slettet)

Antal biler med fejl udgør 28 af 98, dvs. at fejl ved 28/98 = 2/7. Derved er 5/7 af bilerne fejlfrie


Svar #8
02. juni 2013 af Line2013 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Math!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.