Kemi

hjælp

03. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal bruge hjælp til de opgaver der står med rødt i den vedhæftede fil 

Vedhæftet fil: bioteknologi 7.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af lasols (Slettet)

1f) bromeringer af hydrocarbons foregår normalt ved radikal bromering

2a) du har oplyst antallet af liter gassen fylder ved en et givent tryk og temp så hvis du antager den opfører sig som en idealgas vil du kunne brige PV=nRT til at finde stofmængden og udrra den oplyste masse kan du så bestemme molarmassen og sammenligne denne med metan og ethan (M=m/n)

3b) vand reagerer med but-2-en og bliver til butan-2-ol (to molekyler bliver til et) så der er tale om en additionsreaktion

3c) der kan enten være tale om cyclobutan eller methylcyclopropan

4a) slå strukturen op i din bog eller på nettet

4b) bestem molarmassen af basen (M) og lav derefter beregningen n*14,007/M*100% hvor n er antallet af nitrogenatomer i den valgte base


Svar #2
03. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

hvilke tal skal jeg indsætte i PV=nRT og hvor i formlen skal tallene stå (opgave 2a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af lasols (Slettet)

P = tryk

V= volumen

n er stofmængden nu ønsker at finde

R er gaskonstanten (skal passe til enhederne på hhv tryk og volumen, ellers skal du regne om)

T er temperaturen, husk den skal være i kelvin


Svar #4
03. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

hvordan finder jeg gaskonstanten og hvad er den 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2013 af mathon

Opgave 2:       I en beholder findes en gas, som kan være enten methan eller ethan.

For at undersøge, hvilken gas der er tale om, foretager man en analyse. Analysen viser, at 13,81 g af gassen fylder 11,4 L ved temperaturen 30°C og trykket 1,015 bar.


             p • V
       n = ------
             R • T

 

 


Svar #6
03. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

hvad er R og hvordan finder jeg den???????

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2013 af mathon

                               (1,015 bar) • (11,4 L)
       n = --------------------------------------------------------- = 0,4591 mol
             (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273,15+30) K)

 

molarmasse
                               M = (13,81 g) / (0,4591 mol) = 30,08 g/mol

 

beslutningsgrundlag:

M(CH4) = sum({1,4}*{12.011,1.008}) g/mol = 16,043 g/mol

M(C2H6) = sum({2,6}*{12.011,1.008}) g/mol = 30,07 g/mol

 

 


 

 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.