Debat

ideer

03. juni 2013 af cancila (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Udpeg en eller flere centrale problemstilling(er) i følgende case, og belys denne/disse ud fra relevante teoretiske perspektiver.

Case: Margrethe 4år. 

Margrethe er lige flyttet til byen med sine forældre. Faderen har fået arbejde hos en landmand i nærheden, og moderen er hjemmegående.
Margrethe er 4 år og enebarn. Hun har gået i børnehaven i 2 mdr. Hun bliver altid hentet og bragt af moderen, og det virker, som om de har et godt forhold; bl.a. er der altid gensynsglæde hos både Margrethe og moderen. Faderen har endnu ikke været i børnehaven, og på det sidste forældremøde var ingen af forældrene tilstede.

Margrethe virker lidt forsømt. Hendes påklædning passer ikke helt til vejrforholdene, og tøjet er en smule nusset. Hun har som regel det samme tøj på gennem hele ugen. I onsdags ville hun ikke med ud at lege, fordi hendes støvler ”klemmede”.

Margrethe er en charmerende og køn pige, men kan pludselig få voldsomme raserianfald. Hendes verbalsprog er ikke helt alderssvarende, ligesom hun kan virke noget kluntet.
Hun vil gerne lege med de andre børn, men tager som regel ikke kontakt til dem. Når hun først er i gang med en fællesleg, er hun både vedholdende og koncentreret. Hvis hun bliver afvist, kan hun få raserianfald, hvor hun både slår og sparker. Bagefter er hun svær at berolige.

Margrethe kan godt lide at få læst højt, og personalegruppen har flere gange oplevet, at hun husker og henviser til tidligere læste historier.

Personalegruppen ville have talt med forældrene om Margrethe ved forældresamtalen, men hendes forældre mødte ikke op. De havde ellers lovet, at de ville være der, men moderen fortalte næste dag, at de var blevet forsinkede. Moderen vil gerne deltage i en forældresamtale, men der er endnu ikke aftalt et nyt tidspunkt.



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af RavnMaja (Slettet)

Kan man ikke tale om en form for omsorgssvigt og at pige ikke kan lide at blive afvist, fordi hun bliver det af sine forældre? 


Skriv et svar til: ideer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.