Kemi

Hjælp til oxidation..

03. juni 2013 af JenzzeN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens! 

 

Jeg er gået lidt i stå med min oxidation. Jeg skal opskrive redoxreaktionen for følgende:

C6H5CH2OH(aq)+MnO4-(s)--> C6H5COOH(s)+Mn2+(aq)

Please help med oxidationstal og afstemning. 

 

Tak på forhånd. Hilsen Jensen


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. juni 2013 af mathon


                    
                      -1                       +7                         +3                      +2
                   R-CH2OH (aq)   +   MnO4- (aq)   --->   R-COOH (aq)   +   Mn2+(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2013 af agggerz (Slettet)

Hvordan får du MnO4- til +7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af mathon

summen af oxidationstrinene skal være lig med ladningen udadtil regnet med fortegn

                     x + 4•(-2) = -1

                     x - 8= -1

                     x = -1 + 8

                     x = +7


Svar #4
03. juni 2013 af JenzzeN (Slettet)

Nu er det ikke for, at være besværlig men kan du forklare mere konkret hvordan man gør? Skal man ikke ind og se på de enkelte stoffer og se om de vil afgive eller modtage elektroner?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2013 af mathon

se


Skriv et svar til: Hjælp til oxidation..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.