Matematik
partikler
20. oktober 2005 af
lith (Slettet)
Partiklens acceleration a til tiden t er givet ved a=(dv)/(dt)
a)partiklens acceleration til tiden t=4
jeg har så aflæst på figuren at v er 5
skaljeg bare ikke dividere 5/4=1,25???
b)partiklens hastighed, når dens acceleration er o,5...
den kan jeg ikke finde ud af...er t så bare det samme..skal jeg bare sige 0,5*4???
hjælpp..
på forhhånd tak..
a)partiklens acceleration til tiden t=4
jeg har så aflæst på figuren at v er 5
skaljeg bare ikke dividere 5/4=1,25???
b)partiklens hastighed, når dens acceleration er o,5...
den kan jeg ikke finde ud af...er t så bare det samme..skal jeg bare sige 0,5*4???
hjælpp..
på forhhånd tak..
Svar #1
20. oktober 2005 af sigmund (Slettet)
Har du ikke en forskrift for grafen (jeg går ud fra at det er hastigheden v som funktion af tiden t, der er tegnet ind)? Hvis du ikke har nogen forskrift for grafen, skal du tegne tangenten for t=4, og finde dens hældning. At accelerationen til tiden t er givet ved a=dv/dt, betyder at a er differentialkvotienten for v til tiden t. Og som bekendt er differentialkvotienten i et punkt tangentens hældning i punktet.
PS! De puristiske matematikere må bære over med mig hvis mine formuleringer ikke er præcise nok.
PS! De puristiske matematikere må bære over med mig hvis mine formuleringer ikke er præcise nok.
Svar #2
20. oktober 2005 af lith (Slettet)
jeg har en figure..jeg kan godt aflæs hældning..men jeg har ingen forskrift...hvordan kan jeg finde forskriften
Svar #3
20. oktober 2005 af frodo (Slettet)
du behøver ikke forskriften.
Du aflæser blot (v.h.a. tangenthældningen) differentialkvotienten til t=4
i den anden del, skal du finde det tidspunkt, hvor differentialkvotienten er 0,5
Du aflæser blot (v.h.a. tangenthældningen) differentialkvotienten til t=4
i den anden del, skal du finde det tidspunkt, hvor differentialkvotienten er 0,5
Skriv et svar til: partikler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
