Kemi

Natriumcarbonat Mængdeberegning

03. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til at regne dette ud.
Skal til eksamen, og det kunne være en kæmpe hjælp, hvis en af jer derude ville bruge lidt af ens tid til at kunne hjælpe mig. Sætter stort pris på det.

Bilag a. Til 20 muffins skal der bruges:
125g smør
200g sukker
150g mel
2 æg
1tsk bagepulver
½tsk vaniljesukker

I dit køkken har du 400g smør, 1,5kg sukker, 500g mel, 5 æg, 2tsk bagepulver og 3tsk vaniljesukker. Hvor mange muffins kan du bage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af LeonhardEuler

Nu aner jeg ikke, hvordan du mener det. Men det er æggene der sætter grænsen for det antal muffins, du kan lave.

5/2=2,5

2,5*20=50 muffins


Svar #2
03. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet)

Okay mange tak for dit hurtige svar.
hvorfor siger du 5/2?

og 2.5*20?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af LeonhardEuler

Som sagt er jeg ikke helt sikker. 

Som du kan se har du store mængder, af de forskellige varer. Den, som du har mindst af, i proportional til hvor meget du skal bruge, er bagepulveret. Jeg så forkert lige før. Så ignorer #2.

Du har 2 stk bagepulver. Og du skal eksploitere 1 tsk. til 20 muffins. Så dividere du det med hinanden for at se hvor mange gange, du kan lave 20 muffiens. 2/1=2

Du kan lave 20 muffins, to gange. Så ganger du dem med hinanden 20*2=40 muffins.

 

Som sagt er det bagepulveret, der sætter grænsen for antal muffins du kan lave.

 


Svar #4
03. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet)

Sætter enormt stor pris på din hjæl! =)


Skriv et svar til: Natriumcarbonat Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.