Matematik

Sammenhænge

04. juni 2013 af dinamanda (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er igang med at forberede mig til matematik mundtlig, og der er en del af et spørgsmål jeg er lidt i tvivl om.

"Vis ved linearisering af forskrifterne, at grafen for en eksponentiel og potens sammenhæng er en ret linje i hhv. enkelt og dobbelt logaritmisk koordinatsystem."

Skal jeg bare tegne en ekspontiel funktion ind i et enkeltlogaritmisk koordinat system og en potensfunktion ind i et dobbelt logaritmisk koordinatsystem eller hvad? Eller har i nogle råd til hvordan jeg ellers skal bærer mig an, for at svare korrekt på spørgsmålet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

y = b*a^x...............vi tager logaritmen til y

log y = logb + x*loga

logy = x*loga + logb

Her genkender vi formen på ligningen for den rette linie

y = ax + b

--------------

y = b*x^a

logy = logb + a*logx................her har vi taget logaritmen til BÅDE y OG x

log y = a*logx + logb

atter har vi formen

y = ax + b

 ;-)


Svar #2
09. juni 2013 af dinamanda (Slettet)

Mange tak! Nu forstår jeg spørgsmålet! Du har reddet min dag!!! :) 


Skriv et svar til: Sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.