Kemi

PH. Haster! :(

04. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal meget snart op til eksamen.
Jeg er dog på bar fod, og vil ænse at der var nogen herinde der lige havede tid til at hjæpe mig :)
1.Giv eksempler  på forskellige PH-indikator:
2.Giv et eksempel på hvordan man kan beregne den aktuelle koncentration af oxoniumioner ud fra pH


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af lasols (Slettet)

1) http://en.wikipedia.org/wiki/PH_indicator indeholder en række pH indikatorer 

2) Tænk dig om!!!!! hvordan er pH deffineret (HINT: hvad betyder p??? i pH)


Svar #2
04. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet)

Det var da også meget hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2013 af mathon

2)

    Rolig nu!

      du fik hintet:
                             betænk
                                                 pH = -log([H3O+])

      hvorfra du kan beregne

                                                 log([H3O+]) = -pH          
                             og
                                                 [H3O+] = 10-pH    


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2013 af lasols (Slettet)

det er rent faktisk ret meget hjælp!!!p er nemlig i "kemisprog" det samme som minus logaritmen til det der står bagefter i pH er det altså:

pH = -log(H+) = -Log(H3O+) som mathon nu har været så vendelig at skrive i den anden tråd så nu skal du bare bruge dine matematikkunskaber og så har du dit svar... du lærer mere ved selv at tænke en blot at få svaret


Svar #5
04. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet)

Keemi er ikke min stærke side!
Og har ikke længere Matematik, så det hele er væk.

Altså skal lige være helt med.

Jeg starter med at skrive den op sådan:

pH = -log([H3O+])

også kan jeg beregne den

Log([H3O+]) = -pH         
                           
[H3O+] = 10-pH

Hmm.. jeg stadig ikke het med på hvordan den skal beregnes, sorry :/


Skriv et svar til: PH. Haster! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.