Matematik

Valutaberegning

05. juni 2013 af Evasw (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I USA koster en marsbar 1 dollar og 35 cent. I Danmark koster en marsbar 7 kr. Hvad kan vi beregne kursen på Amerikanske dollars til?

Pleassse hjælp mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2013 af SuneChr

Hvis  også i USA ville koste 7 kr, er kursen

1,35 USD svarer til 7 DKK

100 USD svarer til  100·7 / 1,35  DKK

Når det regnes ud, er det kursen på USD.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

7 kr. =  = Omregningsfaktoren * 1,35 $.
 

Omregningsfaktoren = 7 / 1,35 = 5,19
 

Kursen angives altid pr. 100 kr.
 

Altså er kursen 519

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2013 af SuneChr

# 2

Nej, kursen angives altid i DKK  pr. 100 enheder af den fremmede valuta.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - det var jo det, jeg mente -

Jeg må gøre mig mere umage næste gang - ;-)


Skriv et svar til: Valutaberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.