Matematik

Fremskrivningsfaktor og vækstrate

05. juni 2013 af Alberte32 (Slettet)

Hej,

Er der nogle der kan komme med en kort beskrivelse på, hvad fremskrivningsfaktor og vækstrate er? :)

Og forklare kort, hvad forskellen er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykkene benyttes i forbindelse med en eksponentialfunktion

f(x) = b · ax

Konstanten a kaldes fremskrivningsfaktoren.

Vækstraten r er den relative ændring af f(x), når x ændres med 1, dvs

r = ( f(x+1) - f(x) ) / f(x) = ( b·ax+1 - b·ax ) / (b·ax) = a - 1


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor og vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.