Matematik

Ensvinklede trekanter, beregn sider

06. juni 2013 af sashii

Hvordan laver man opgave 3 (uden hjælpemidler): link

Man finder først forholdet: 6/5

Jeg er ikke helt sikker på om man skal vende figuren om således at de ensvinklede sider vender den samme vej, eller om man bare skal lade den være og beregne BC og DF.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Ensvinklede trekanter:har samme vinkler, men siderne er ikke lige store. Kan du se om trekanternes vinkler er lige store? 


Svar #2
06. juni 2013 af sashii

#1, vinklerne er lige store. Men nej, siderne er ikke. Det er derfor jeg først vil finde forholdet


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2013 af peter lind

Hvis du ser på figurerne vil du se at vinklerne B og F er lige store. Siderne overfor disse vinkler er henholdsvis 3 og 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud: AC=DF   DF=3*6/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er oplyst, at de to trekanter er både ensvinklede og retvinklede. Vinkler med samme stregmarkering har samme størrelse. Sider, der ligger over for vinkler af samme størrelse er ensliggende.

|BC| beregne ved hjæl,kp af Pythagoras i trekant ABC, og |DF| beregnes ud fra skalaforholdet mellem de to trekanter.


Svar #6
06. juni 2013 af sashii

#3, når så forholdet er 6/3 = 2 - tak for rettelsen



#5, For at finde DF = 5 * 2 = 10

 

BC: a2 + b2 = c2
a2 + 32 = 52 
a2 + 9 = 25
a2 = 16
a = BC = 4

Det passer vel meget godt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Svar #8
06. juni 2013 af sashii

Tak skal I have :) 


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter, beregn sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.