Kemi

Enzym kinetik

21. oktober 2005 af kuerten15
Jeg har 1 U/ml ; [U]=µmol/min

Dette skal jeg omregne til µM og mg/L.

Jeg kan fx ikke forstå hvordan minutter pludselig skal omregnes til µM.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

der må være nogle flere oplysninger. Er der tale om et titrersystem, eller lignende, der afpipetterer en given mængde pr minut?

Man kan ikke umiddelbart udregne koncentrationen. Skriv hele opgaven ned. Så kan det være det hjælper

Svar #2
21. oktober 2005 af kuerten15

Hele opgaven lyder:
Et enzym har molmassen 79000 g/mol og k(kat)=700 s^-1.

a) Hvor mange units har vi af enzymet, hvis vi har 4 nmol enzym?

Den regner jeg ud til:

A(E)=n(E)*k(kat)=4*10^-3 µmol*700*60 min^-1=168 µmol/min=168 U

b) En opløsning af enzymet indeholder 1 U/ml. Find koncentrationen af enzymet i µM og mg/L.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

hov, hov. units er en masseenhed. Ikke en hastighed. Hvor har du fået fat i at unit er mol/min?

Svar #4
21. oktober 2005 af kuerten15

Det står i min formelsamling, "Kemiske Data og Oversigter".

Det er enzymaktiviteten. Der står den defineres ved som den maksimale stofmængde af substrat, som den aktuelle enzymmængde kan omsætte per tidsenhed under givne betingelser.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg der er noget du har misforstået. Står der explicit at unit=enzymaktivitet

Svar #6
21. oktober 2005 af kuerten15

Der står:

A(E) kan fx måles i enhed katal (mol/s) eller U (µmol/min). A(E) er enzymaktiviteten og U=units.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

lyder underligt, men ok!

Jeg tror nu stadigvæk at unit i denne sammenhæng er atommasseenheden. Rent sprogligt, kan man vel ikke spørge om hvor mange aktivitet man har. Det går bedre at spørge om hvor mange gram man har.

Svar #8
21. oktober 2005 af kuerten15

Så bliver det vel:

1 u = 1,66*10^-24 g

1 U/ml=1,66*10^-24 g/ml=1,66*10^-21 mg/L

Men i facit står der at det skal give 1,9 mg/L.

Eller har jeg lavet noget forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

jeg undersøger lige sagen, og vender tilbage, når jeg ved noget med sikkerhed

Svar #10
21. oktober 2005 af kuerten15

Okay, mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

sådan!

Nu er "mysteriet" løst.

Betragt aktiviteten i en opløsning på 1 mL, som må være:

n(E)*k(kat)=1µmol/(min)

isoleres n(E) heraf, fås:

n(E)=1µmol/min/(700*60min^(-1))= 24*10^(-12) mol

massen fås da:
m(E)=24*10^(-12)mol*79000g/mol=1,88 *10^(-6)g

da dette er i 1 mL, får vi pr liter:

1,88*10^(-6)g/1mL=1,88mg/L

sådan. Så lærte jeg også noget idag

Svar #12
21. oktober 2005 af kuerten15

Det var sku lækkert..

Danke for det...

Skriv et svar til: Enzym kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.