Kemi

Koncentration???

08. juni 2013 af emma2810 (Slettet)

Hvad betyder koncentration inden for kemi??


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2013 af Heptan

Det er et mål for hvor stor en stofmængde der er af et stof opløst i vand, målt pr L.

Symbolet er c og enheden M.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Her er et eksempel:

Du har 2 liter demineraliseret vand. Heri kommer du 1 mol NaCl (ca. 58 g natriumklorid, også kaldet køkkensalt).

Formlen for koncentrationen er: C = n / V
C er koncentrationen målt i enheden M (udtales molær). 1 M = 1 mol / L

n er stofmængden målt i enheden mol.

V er volumen målt i liter.

Vi indsætter vores oplysninger og finder koncentrationen.

C = 1 mol / 2 L = 0,5 M

En 0,5 M NaCl-opløsning indeholder altså 0,5 mol NaCl pr. liter opløsning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2013 af mathon

andre koncentrationsbegreber
er
              vol%
              masse%
              molalitet = antal mol opløst stof pr. kg opløsningsmiddel


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2013 af mathon

hertil
kommer
                 koncentrationsangivelsen
                                                             mol-brøk = antal mol stof pr totalt antal mol,


        som bl.a. anvendes i forbindelse med partialtryksberegning.


Skriv et svar til: Koncentration???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.