Fysik

Frekvens

08. juni 2013 af BraveHeart9 (Slettet)
Jeg forstår ikke helt begrebet frekvens. Det er givet ved f=1/T og måles i hertz. I min blog står der at frekvensen angiver antal bølgetoppe som bliver udsendt pr sekund og det forstår jeg ikke umiddelbart... For T betegner jo den tid det tager for en bølge at bevæge sig en bølgelængde...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af mathon

frekvensen er antal bølgelængder pr. tid = n/t = n/(n•T)
som forkortet med n
giver
                                    f = 1/T


Svar #2
08. juni 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Hej Mathon. Saa er det vel ogsaa forkert at skrive, at frekvensen angivet antal boelgetoppe som bliver udsendt pr. sekund, da det fremgaar af formlen, at frekvensen er antal boelgelaengder pr tid eller har jeg misforstaaet noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2013 af Singlefyren (Slettet)

Hvis man tegner bølge-sinus-funktionen, så ligger der vel også netop 1 bølgetop indenfor 1 bølge(længde)


Svar #4
08. juni 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Der er da to boelgetoppe inden for en boelgelaengde? 


Svar #5
08. juni 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

aarh Nu kan jeg se det. Tak. 


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.