Matematik

Bestem vedhjælp af figur. B1221

08. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede.

Man skal aflæse graf og finde fmærke(-4).

Det er

10. a)

Vedhæftet fil: B1221.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af peter lind

f'(4) er hældningen af den tangent, der er afsat i figure


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

- og løsningerne til f ' = 0 er naturligvis dér, hvor der er vandret tangent

:-)


Svar #3
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Vil i ikke lige forklare a) for mig forstår den ikke.

Tak for hjælp til b)!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2013 af peter lind

f'(x) angiver hældningen af tangenten i punktet. Er f'(x) = 0 er hældningen af tangenten 0, så tangenten er vandret


Svar #5
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Men tangenten er ikke vandret? Er med på at fmærke=a. Men du siger at fmærke(4)?=tangent på tegning. Men er den ikke 2? Altså 1 ud af x 2 op af y?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2013 af peter lind

Du skal finde de værdier af x, der giver f''(x) =0. Det betyder at tangenten i disse punkter er vandret, så du skal på grafen finde de punkter hvor tangenten er vandret. Hvis det kan hjælpe dig. I det aktuelle tilfælder er der også ekstremaer i disse punkter


Svar #7
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Hvis vi begge snakker om 10. a) er jeg slet ikke med.

Du skriver længere oppe "f'(4) er hældningen af den tangent, der er afsat i figure".

Hvad har det med en vandret tangent at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2013 af peter lind

Det er til b jeg svarer. på. I a skal du bare finde hældningen af tangenten


Svar #9
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Så det derfor :)

b) fik vi styr på længere oppe.

a) kan jeg ikke finde ud af.

Jeg ville jo mene at den ar en hældning på 2. Altsp 1 ud 2 op?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

a)

f ' (4)  - ikke -4, som du skriver i starten - er 2, ja!

b)

At f ' er 0, som der står i opgaven, betyder, at tangenten er vandret.

Det er der to steder på grafen, der opfylder - nemlig for hvike x?

;-)


Skriv et svar til: Bestem vedhjælp af figur. B1221

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.