Matematik

udregning af Ligning

09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens. jeg sidder her med en ligning jeg skal bruge til eksamen, og synes ikke den er rigtig. nogle der kunne hjælpe mig med den :)

2(4x+1)-2x=5(x-3)-2(2+3x)

Mange tak :)

(Gerne hurtigt svar)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af Budsmoke

Hvilket resultat får du??


Svar #2
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Svart er jeg ikke rigtigt kommet til helt, fordi det er mellemregningerne jer har svært ved at få til at lykkes, det var derfor om der var en rar sjæl her inde, der havde mere styr på ligninger end mig :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af Budsmoke

Du skal starte med at gange ind i dine paranteser og derefter hæve og reducerer :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2013 af mathon

 

                2(4x+1)  -  2x  =  5(x-3)  -  2(2+3x)                       divider med 2 på begge sider af lighedstegnet

                (4x+1)  -  x  =  (5/2)(x-3)  -  (2+3x)                        gang ind i anden parentes

                (4x+1)  -  x  =  ((5/2)x - (15/2))  -  (2 + 3x)            hæv parenteser               

                4x + 1  -  x  =  (5/2)x - (15/2)  - 2 - 3x                   reducer på begge sider

                3x + 1 =  -(1/2)x - (19/2)                                       adder (1/2)x på begge sider             

                (7/2)x + 1 = -(19/2)                                               multiplicer med 2 på begge sider

                7x + 2 = -19                                                          subtraher med 2 på begge sider

                7x = -21                                                                divider med 7 på begge sider

                x = -3   

 

 

 

 

 


Svar #5
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Mange Tak :)


Svar #6
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke, hvad du mener med at man dividere med 2 på begge sider, og så alle de steder du skriver ( 5/2) og den slags, det er lidt for forvirende :)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2013 af Budsmoke

#6


Som du kan se fra hans første til anden linje, er de 2-taller der står uden for paranteser blevet fjernet. og 5 divideret med 2 er jo (5/2) :)

Hvis du starter med at gange ind i dine paranteser få du:

(8x+2) - 2x=(5x-15) - (4+6x)

Nu skal du hæve og reducerer for resten ;)

håber det har hjulpet lidt :)


Svar #8
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Det har det faktisk. mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2013 af Budsmoke

Så lidt :)


Skriv et svar til: udregning af Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.