Matematik

Differentialregning, mundtlig eksamen!

09. juni 2013 af Julie0786 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Da jeg skal til mundlig eksamen og sidder med en masse sørgsmål omkring differentialregning. Vil jeg meget gerne bede om hjælp til følgende:

Du skal ved hjælp af tretrinsreglen udlede differentialkvotienten for 
f(x)=x^2 i x_0
Gør rede for, hvordan man bestemmer en ligning for tangenten til grafen i punktet (3, f(3)).

Håber på, at få nogens hjælp da dette er et STORT problem for mig.

Jeg er meget desperat! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2013 af mathon

evt. på formen

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af mathon

tangentligningen for f(x) = x2 i (3,f(3))

                                                  y = f '(3) • (x - 3) + f(3)

                                                  y = (2•3) • (x - 3) + 32

                                                  y = 6 • (x - 3) + 9

                                                  y = 6x - 18 + 9

                                                  y = 6x - 9

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2013 af PeterValberg

Differentialkvotient for f(x) = x

Video fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2013 af Euroman28

Forstår du begrebet tangent og sekant?

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Differentialregning, mundtlig eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.