Matematik

Fordoblings- og halveringskonstant - hjælp!

10. juni 2013 af katrine888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Giv definition af fordoblings- og halveringskonstanten.

Sådan lyder min opgave til forberedelse af min årsprøve i mundtlig matematik. Jeg ved godt hvad både fordoblings- og halveringskonstanten er, men hvad menes der helt præcist med at give definiton? Skal jeg forklare beviset eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af PeterValberg

Ja, jeg skulle mene, at du skal redegøre for beviset.

Intro til fordoblings-/halveringskonstanterne [ LINK ]

Bevis for fordoblingskonstant [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2013 af mathon


 

         definition af

                                  fordoblingskonstant X2

                                                          f(x) = b • ax   b>0   og   a>1


                                                                                 f(x + X2) = 2 • f(x)


                                  halveringskonstant X1/2

                                                          f(x) = b • ax   b>0   og   0<a<1


                                                                                 f(x + X1/2) = (1/2) • f(x)
                     

 


         

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2013 af mathon

sprogligt udtrykt:

                             fordoblingskonstanten er den x-forøgelse, der fordobler funktionsværdien

                             halveringskonstanten er den x-forøgelse, der halverer funktionsværdien


Skriv et svar til: Fordoblings- og halveringskonstant - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.